📅 Marts 2020

Nē, vēl nav par vēlu atvērt interneta veikalu!



Izskatās, ka karantīna tik drīz nebeigsies. Pat tradicionālāko fizisko veikalu īpašnieki ir sākuši pārvietot savus pakalpojumus uz dažādām tiešsaistes platformām. Citi nožēlo, ka to nedarīja agrāk, tomēr cenšas izdzīvot ar visiem iespējamiem līdzekļiem. Lai cik klišejiski tas varētu likties - labāk vēlu nekā nekad! Dažas dienas, lai sagatavotos, un jūs jau varat sākt tirgoties tiešsaistē.

#

Varbūt tieši ir īstais laiks, jo, ņemot vērā pašreizējo situāciju un pasaules karantīnu, daudzi ārštata darbinieki piedāvā palīdzību interneta veikalu izveidošanā vietējiem uzņēmumiem.

Jebkurā gadījumā mūsdienās jūs varat izveidot vienkāršu interneta veikalu ar nelielu palīdzību no citiem un par mazām izmaksām. Nemelosim - lai iegūtu labākus rezultātus, vēlāk vēlēsieties ieguldīt labākas kvalitātes fotoattēlos vai kādā reklāmā. Bet iesākumam būs labi tāpat. Tātad, ar ko vajadzētu sākt? 

1. Izvēlieties platformu vai satura vadības sistēmu (CMS) 💻

Piedāvājums ir ļoti plašs, tāpēc sākumā būs nepieciešama pacietība.

Ir vērts zināt, ka platformās jūs varēsiet izmantot gatavas veidnes, kas paātrina procesu, taču CMS jums nodrošina pilnīgu piekļuvi kodam, kas nozīmē lielāku brīvību ieviest papildu grozījumus un uzlabojumus, lai jūsu projekts būtu unikāls.

Iespējams, esat dzirdējuši tādus nosaukumus kā “Shopify” vai “Ecwid”, taču ir vēl daudz citu platformu, kurās var izveidot savu interneta veikalu. Pārbaudiet tās tiešsaistē vai pajautājiet kādam atsauksmes.

Veltiet laiku izpētei un salīdziniet cenas, integrācijas sarežģītību un citus galvenos faktorus. Ņemiet vērā, ka integrācija jums izmaksās aptuveni 30 eiro.

Dažas no populārākajām platformām:

Vairāk informācijas par pieejamajām CMS un platformām integrācijai.

2. Reģistrējiet sava domēna vārdu ✅

Nedomājiet pārāk ilgi - izvēlieties savu pašreizējo veikala nosaukumu vai izdomājiet kaut ko īsu un aprakstošu (kas raksturo jūsu biznesu, nevis kaut ko poētisku).

Izlasiet par dažādiem domēna vārda reģistrēšanas veidiem. (Padoms: dažas vietnes pirmajam gadam to piedāvā pat BEZ MAKSAS, citkārt jāmaksā apmēram 1-15 EUR gadā) 

3. Iegūstiet SSL sertifikātu 🔐

Lietotāju datu aizsardzībai tiešsaistē ieteicams SSL (Secure Sockets Layer) sertifikāts. Ir daudzas vietnes, kur to iegādāties, un tā cena gadā var sasniegt vairāk nekā 100 eiro, bet dažas sertifikātu piešķir bez maksas.

Norādījumus sertifikāta iestatīšanai var viegli atrast arī tiešsaistē.

4. Izvēlieties vietnes dizainu ✏

Lielākajā daļā platformu jūs varat iegūt pienācīgu un gatavu veidni savam veikalam. Iepriekš padomājiet, vai jums ir nepieciešams daudz attēlu vai vairāk teksta, varbūt pietiek tikai ar dažām lappusēm (piemēram, lai uzskaitītu piedāvātos kursus) vai varbūt jums ir vajadzīgas dažādas lapas dažādām precēm (piemēram, bērnu apģērbam, sieviešu un vīriešu apģērbam utt.).

#

5. Piepildiet savu veikalu! 🛍

Augšupielādējiet savu produktu attēlus, pakalpojumu sarakstu, pievienojiet kontaktinformāciju un cenas. Šī ir jautrā daļa, esiet radoši! 

6. Iestatiet apmaksas veidu 💳

Ir dažādi veidi, kā pieņemt maksājumus tiešsaistē. Paysera ir viens no tiem. Vairāk nekā 90 procenti interneta veikalu Lietuvā izmanto Paysera maksājumu pieņemšanai tiešsaistē ne tikai konkurētspējīgo cenu, bet arī vienkāršā integrācijas procesa un bezmaksas tehnoloģiju atbalsta dēļ.

Mēs esam sagatavojuši soli pa solim detalizētas norādes kā reģistrēties Paysera sistēmā, video pamācības, kurās parādīts, kā integrēt Paysera dažādās e-komercijas platformās, kā arī cenu kalkulatoru, kas palīdzēs saprast kādas komisijas maksas tiks ieturētas

Paysera ļauj saņemt tiešsaistes maksājumus tieši uz jūsu kontu. Jūsu klienti varēs norēķināties ar daudziem dažādiem līdzekļiem (no QR koda līdz savai bankai vai maksājumu kartei).

Pārbaudiet, kā maksājuma process izskatās no klienta puses vietnē payserademo.com.

#

7. Viss ir gandrīz izdarīts! Iestatiet piegādes iespējas. 📫

Padomājiet par produktiem un pakalpojumiem, ko tirgojat - vai jums tie ir jāpiegādā? Vai varbūt tas ir tiešsaistes kurss? Pārbaudiet visas pieejamās iespējas, arī to, kādas izmanto jūsu konkurenti, un izvēlieties labāko savam biznesam! 

8. Paziņojiet par savu veikalu! 🗣

Tas arī viss! Jūs esat visu izdarījuši un gatavi pārdot savas preces. Paziņojiet saviem esošajiem klientiem, ka jūs tagad esat arī tiešsaistē, kopīgojiet savu veikalu ar cilvēkiem, kuri varētu būt ieinteresēti, un izmantojiet sociālos medijus, lai piekļūtu savai auditorijai.

Tas ir vienkāršāk, nekā jūs domājat, un daudzi cilvēki atradās tur, kur jūs atrodaties tagad, un viņi vēlas palīdzēt. Tātad, izdomājiet, izpētiet un sāciet strādāt pie pirmā e-biznesa - redzēsiet, tas jūs pacels pilnīgi jaunā līmenī. Veiksmi!