📅 Marts 2020

Interneta veikalu skaits karantīnas laikā pieaug



Pēc valsts mēroga karantīnas paziņošanas daudziem uzņēmumiem nācās pārdomāt savus biznesa modeļus un pāriet uz e-komercijas nozari. Tas noteikti rada diezgan daudz izaicinājumu daudziem uzņēmējiem, bet mēs arī gribētu ticēt, ka tas rada lieliskas iespējas, kas ilgtermiņā palīdzēs uzņēmumiem un ekonomikai.

#

Vairāk interneta veikalu un pieaugoši pārdošanas apjomi

Paysera sniedz iespēju pieņemt maksājumus tiešsaistē ne tikai pircējiem no Latvijas, bet arī no no daudzām citām valstīm. Ir redzams, ka pirmās karantīnas nedēļas ne tikai palielināja esošo interneta veikalu pārdošanas apjomus, bet arī mudināja daudzus jaunus uzņēmumus sākt pārdot tiešsaistē

“Mēs atveram par aptuveni 30 procentiem vairāk interneta veikalu, nekā parasti šajā laika posmā. Un esošo veikalu pārdošanas apjomi pēdējā laikā pieauguši apmēram 1,5 reizes. Mēs arī saņemam arvien vairāk zvanu par mūsu Paysera Checkout pakalpojumiem - tas norāda uz izmaiņām e-komercijas tirgū pašreizējās situācijas pasaulē dēļ,” saka "Paysera LT" izpilddirektors Vytenis Morkūnas.

Vienkāršāks un lētāks maksājumu pieņemšanas veids

Liela daļa no interneta veikaliem izmanto Paysera izveidotos maksājumu pieņemšanas spraudņus. Savukārt, e-komercijas platformas var ietaupīt laiku, neprasa papildu programmēšanas resursus un ļauj interneta veikaliem sākt pieņemt maksājumus tiešsaistē bez kavēšanās, dienas vai divu laikā.

“Es priecājos, ka mūsu pakalpojumi ir noderīgi klientiem un ir nepieciešami tirgū. Pārdošanas tiešsaistē pieaugums arī ļauj mums kā uzņēmumam piedāvāt maksājumu pieņemšanas pakalpojumus ar labākiem nosacījumiem. Jau kādu laiku jauniem interneta veikaliem pirmos 3 mēnešus ir atļauts izmantot mūsu maksājumu pieņemšanas pakalpojumu par daudz zemāku cenu. Mēs ceram, ka šādas atlaides mudinās vairāk cilvēku uzsākt e-komercijas biznesu un palīdzēs jaunajiem veikaliem šajā grūtajā laikā,” piebilst Vytenis Morkūnas.

Jauni veikali, jaunas cerības

Pēdējā laikā pamanījām tendenci, ka jauni interneta veikali koncentrējas uz higiēnas preču pārdošanu un piegādes pakalpojumiem (pārtikas un pat dzērienu piegādi uz mājām). 

Un, kaut arī šobrīd situācija valstī un pasaulē kopumā ir diezgan sarežģīta, mēs ceram, ka pēc tam uzņēmumi saglabās savu būšanu tiešsaistē un tas palīdzēs ekonomikai nostāties atpakaļ uz kājām.

Jūsu biznesa pielāgošana tiešsaistes tirgum ir dzīves prasme. Kā fintech uzņēmums mēs jūtamies iedvesmoti redzēt, ka tik daudzi uzņēmēji nepadodas, ātri pielāgojas tirgum un ir tik radoši kā nekad šajos nenoteiktības laikos. Mēs ticam, ka viņu centieni ātri pāraugs peļņā, un mēs vienmēr būsim šeit, lai palīdzētu!