Visi bloga ieraksti

Kas ir maksājumu pieņemšanas pakalpojums un kā to izvēlēties?

Kas ir maksājumu pieņemšana internetā

Pircējiem apmaksa tiešsaistē šķiet vienkārša lieta, kas prasa tikai mirkli. Tomēr veiksmīgam maksājumam ir nepieciešami daudzi komponenti, lai tas notiktu. Kas tad īsti ir maksājumu pieņemšanas pakalpojums un kā to izvēlēties savam interneta veikalam?

Kas ir maksājumu pieņemšana internetā?

Maksājumu pieņemšanas pakalpojums ir savienojums starp interneta veikalu un klientu, kas ļauj klientam droši maksāt par izvēlētajiem pirkumiem un tirgotājam saņemt šo maksājumu.

Ja vēlaties tiešsaistē pārdot preces un pakalpojumus, interneta veikala izveide ir tikai sākums. Lai jūsu vietne kļūtu par veikalu, jums jāpieņem maksājumi. Tas ir tas, ko maksājumu pieņemšanas pakalpojums ļauj jums darīt. Tas palīdz jūsu klientam izveidot savienojumu ar savu banku vai ievadīt maksājumu kartes datus un apstiprināt maksājumu par izvēlētajām precēm.

Kā izvēlēties pareizo maksājumu pieņemšanas pakalpojumu?

Pirms savam biznesam izvēlēties piemērotāko maksājumu pieņemšanas pakalpojumu, jāņem vērā vairāki kritēriji, piemēram:

Uzticamība 🤝

Ja esat iesācējs tiešsaistes biznesā, papētiet, kurš ir populārs maksājumu pakalpojuma sniedzējs jūsu reģionā. Tas pircējiem jau būs pazīstams, un viņiem nebūs šaubu par savas informācijas sniegšanu jūsu apmaksas lapā. Piemēram, lielākā daļa interneta veikalu Lietuvā un daudzi Baltijā maksājumus tiešsaistē pieņem ar Paysera, padarot to par klientiem ļoti labi zināmu un uzticamu apmaksas logu.

Apmaksas veidi 🌐

Pārliecinieties, ka izvēlētais maksājumu pakalpojumu sniedzējs ļaus jūsu klientiem norēķināties viņiem ērtā veidā – ar kartēm, internetbankā u.c. Dažās valstīs populāra joprojām ir apmaksa skaidrā naudā. Pārbaudiet, vai jūsu maksājumu pakalpojumu sniedzējs nodrošina šo iespēju. Varbūt jums pat nav interneta veikala, bet dažreiz jūs pārdodat atsevišķas preces (piemēram, mākslas darbus) konkrētiem pircējiem – jūsu maksājumu partnerim var būt iespēja ģenerēt vienreizējas maksājumu saites, kuras pēc tam varat nosūtīt klientiem.

Integrācija 💻

Ne visiem jaunajiem interneta veikaliem būs programmētāju grupa, kas no nulles integrēs maksājumu pieņemšanu. Tāpēc tiek novērtēts, ja maksājumu pakalpojumu sniedzējam ir un tas uztur gatavus spraudņus dažādām platformām, un jūs varat izvēlēties sev nepieciešamo.

Atbalsts 🗣

Pirms galīgā lēmuma pieņemšanas iedomājieties, ka kaut kas noiet greizi un jums ir nepieciešams atbalsts pēc iespējas ātrāk – iespējams, jums ir problēmas ar spraudņa instalēšanu, varbūt redzat, ka maksājums netika veikts. Pārbaudiet, vai jūsu vēlamajam maksājumu partnerim ir viegla piekļuve klientu atbalstam, kā arī tehniskajam atbalstam un vai tas ir pieejams jūsu valodā.

Cena 💸

Visbeidzot, apsveriet izdevumus. Veidojot savu tiešsaistes veikalu, vienmēr tiek novērtēts bezmaksas tehniskais atbalsts, un mūsdienās konkurētspējīgas cenas maksājumu apstrādei ir obligātas.

Drošība 🔐

Pārliecinieties, ka maksājumu pakalpojumu sniedzējs ievēro augstākos drošības standartus. Piemēram, ir PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) sertifikāts karšu maksājumu apstrādei, klientu datu aizsardzībai un šifrēšanai, klientu pareizai identificēšanai utt.

#

Daudzpusīgs variants – maksājumu pieņemšana internetā ar Paysera

Paysera ir uzņēmums, kas finanšu tirgū darbojas vairāk nekā 16 gadus. Papildus tam, ka klientiem tiek sniegti dažādi finanšu pakalpojumi, piemēram, IBAN konti un Visa kartes, tas ir arī populārākais maksājumu pieņemšanas risinājums interneta veikaliem Lietuvā un zināms zīmols citās Baltijas valstīs un Eiropā. 2020. gadā Paysera kļuva par vienas no vadošajām e-komercijas platformām pasaulē – Shopify – oficiālu maksājumu operatoru.

#

Maksājumu pieņemšanu ar Paysera izmanto daudzi tiešsaistes tirgotāji, jo tai ir vairāk nekā 20 gatavie spraudņi, kas ļauj ērti un ātri veikt integrāciju un sākt pieņemt maksājumus interneta veikalos, kas izveidoti tādās platformās kā WooCommerce, Shopify, Ecwid, OpenCart, PrestaShop, Paysera Tickets u.c., nemaz nerunājot par API integrācijas iespēju.

Bez tam Paysera piedāvā bezmaksas atbalstu dažādās valodās, plašu apmaksas veidu klāstu, ieskaitot apmaksu ar kartēm, internetbankās, citās maksājumu sistēmās, piemēram, Trustly un maksājumu pieņemšanu bez interneta veikala.

Sazinieties ar Paysera maksājumu pieņemšanas internetā pārdošanas komandu.