Visi bloga ieraksti

Vai ir droši maksāt tiešsaistē caur savu banku? 

#
Daudziem no mums ir gadījies, ka pēkšņi sākam pārmeklēt kabatas un baidīties, ka maksājumu karte varētu būt pazaudēta vai nozagta. Gadījumi, kad krāpnieki kaut ko pērk tiešsaistē vai fiziskos veikalos, izmantojot zagtas kartes vai kartes datus, ir reti, bet ne neiespējami. Internetbanka, šķiet, ir viens no drošākajiem veidiem, kā norēķināties par pirkumiem interneta veikalos. Visa pieslēgšanās informācija ir jūsu galvā, un bieži vien tiek prasīti papildu apstiprinājumi, kas saņemti īsziņā vai kodu ģeneratoru lietotnēs.
Norēķināšanās interneta veikalos, izmantojot internetbanku, īpaši populāra kļuva valstīs, kurās tiešsaistes tirgotāji pircēju maksājumu apstrādei plaši izmantoja maksājumu iniciēšanas pakalpojumu.

Kā notiek tiešsaistes maksājums caur internetbanku?

Tūkstošiem interneta veikalu ļauj saviem klientiem norēķināties, pieslēdzoties kontam internetbankā un apstiprinot iepriekš sagatavotu maksājumu. Tas notiek šādi: 
  1. Klients pievieno produktu grozam un pāriet uz kasi. 
  2. Tad klients izvēlas apmaksas veidu (karte, internetbanka, SMS, skaidra nauda utt.). 
  3. Ja klients izvēlas maksāt caur banku, viņam tiek lūgts pieslēgties savam kontam. 
  4. Kad klients ievadījis pieslēgšanās datus, viņam tiek lūgts apstiprināt maksājumu. 
  5. Kad maksājums ir apstiprināts, klients tiek novirzīts atpakaļ uz veikalu. 
Skatiet maksājuma demo versiju >
#

Vai ir droši ievadīt pieslēgšanās bankai datus interneta veikalā?  

Apmaksas process interneta veikalos, kuri izmanto maksājumu pieņemšanas pakalpojumu, piemēram, Paysera Checkout, ir vienmērīgs, un pircējs pašā interneta veikalā faktiski nenorāda nekādus pieslēgšanās bankai datus. 


Klienti tiek novirzīti uz savu banku, un tur viņi ievada personisko informāciju, kas netiek glabāta ne interneta veikalu, ne maksājumu apstrādes pakalpojumu sniedzēja datu bāzēs.

Kā zināt, vai interneta veikals izmanto drošu maksājumu apstrādes pakalpojumu sniedzēju? 
 

Maksājumu pieņemšanai tiešsaistē interneta veikali izmanto maksājumu pieņemšanas pakalpojumu. Tas ir kā saikne starp pārdevēja vietni un pircēju, kas ļauj pircējam veikt apmaksu par pārdevēja precēm un pakalpojumiem. 

Maksājumu pieņemšanas pakalpojumu Paysera Checkout izmanto tūkstošiem interneta veikalu, un tam vairāk nekā 10 gadus uzticas miljoniem klientu. 

Paysera ir starptautisks fintech uzņēmums, kuru licencējusi un uzrauga Lietuvas Banka. Nepārtraukti tiek piemēroti arī augstākie drošības standarti, iegādājoties dažādus drošības sertifikātus, piemēram, PCI DSS (angl. Payment Card Industry Data Security Standard), kas ir ļoti svarīgs karšu maksājumu drošai apstrādei. 

Ja jums ir vairāk ar drošību saistītu jautājumu, sazinieties ar mums pa tālruni +371 67881518 vai e-pastu [email protected]. Paysera 24/7 klientu atbalsts angļu valodā pieejams pa tālruni +44 20 80996963 vai e-pastu [email protected].

#

E-komercija, kā arī digitālās bankas plaukst Eiropā un ārpus tās. Tajā pašā laikā datu drošības un finanšu krāpšanas jautājumi ir svarīgāki nekā jebkad agrāk. Tāpēc, iepērkoties tiešsaistē vai izvēloties maksājumu apstrādes partneri savam interneta veikalam, jums jāpārliecinās, ka šim partnerim var ne tikai uzticēties, bet ka tas arī ir daudzpusīgs un piedāvā klientiem drošus, daudzveidīgus un ērtus apmaksas veidus.