Visi bloga ieraksti

Kā aizsargāt Visa kartes informāciju?

#

Mēs visi pašsaprotamu iemeslu dēļ vēlamies, lai mūsu Visa kartes dati būtu privāti. Bet dažreiz pat visrūpīgākie cilvēki pieļauj kādu kļūdu un pēc tam atklāj aizdomīgus pārskaitījumus no viņu kontiem. Šādas situācijas, maigi izsakoties, rada stresu. Labā ziņa ir tā, ka vienmēr ir veids, kā to novērst un pat atrisināt šādas situācijas. Neatkarīgi no tā, vai meklējat izeju no jau notikušas naudas "noplūdes" vai meklējat preventīvus pasākumus, mums ir padomi ikvienam.

Saturs:

Ko darīt, kad saņemat Visa karti

Tagad, kad jums ir Visa karte, droši vien vēlaties to izmantot. Tomēr uzgaidiet – pārliecināsimies, ka tas jums izmaksās tikai tik, cik iztērēsiet, un ne centu vairāk.

Iestatiet paziņojumus par darbībām kontā

Ja šo paziņojumu saņemšana ir ieslēgta, varat ātri un efektīvi reaģēt, jo ziņojumi par aizdomīgām un, iespējams, krāpnieciskām darbībām jums tiek nosūtīti uzreiz. Šos paziņojumus varat saņemt e-pastā, īsziņā vai kā tiešo ziņojumu tālruņa ekrānā.

Lūk, kā Paysera lietotnē varat ieslēgt paziņojumus par darbībām kontā:

1. solis. Paysera lietotnē atveriet iestatījumus (augšējā kreisajā stūrī)

2. solis. Izvēlieties IESTATĪJUMI > “Paziņojumi”

3. solis. Sadaļā MAKSĀJUMI izvēlieties "Izejošie pārskaitījumi"

4. solis. Izvēlieties, par kuru kontu vēlaties saņemt paziņojumus. Varat izvēlēties vienu vai vairākus

5. solis. Norādiet summu, no kādas vēlaties saņemt paziņojumus

Mēs iesakām izvēlēties arī iestatījumu “Apstiprinājuma pieprasījumi”, kas nozīmē, ka jums ir jāizmanto Paysera lietotne, lai apstiprinātu pieslēgšanos kontam un pārskaitījumus, kas veikti Paysera internetbankā.

Un, ja vēlaties vēl vairāk palielināt drošību, jūs varētu interesēt iestatījums “Lietot privātos paziņojumus”. Tādējādi tiks paslēpta ienākošā pārskaitījuma informācija, īpaši sūtītāja vārds un saņemtā summa.

#

Izmantojiet drošības programmatūru

Lielākā daļa uzskata, ka drošības programmatūra nepieciešama tikai datoriem.

Tomēr tā diemžēl nav. Tā kā arvien vairāk cilvēku sāk izmantot savus mobilos tālruņus naudas pārskaitījumiem, viedtālruņi kļūst par vilinošu mērķi hakeriem, tāpēc papildu drošība ir ļoti svarīga.

Lai nodrošinātu vismaz minimālu aizsardzību, Paysera iesaka izmantot uzticamu pretvīrusu un paroļu pārvaldības programmatūru.

Lietas, kas vienmēr jāatceras

Ja esat ievērojis visus iepriekš minētos ieteikumus, jau esat paveicis lielisku darbu, lai saglabātu Visa kartes datus drošībā. Tomēr, lai drošību uzturētu, ir jāatceras arī daži citi faktori.

Nekad neizpaudiet savu personisko informāciju

Jā, tas šķiet acīmredzami, bet jūs būtu pārsteigts, ja zinātu, cik bieži cilvēki zaudē modrību tikai uz vienu minūti, kas pēc tam rada problēmas, kuru novēršana prasa daudz vairāk laika.

Pat ja jūsu konts pašlaik ir tukšs, krāpnieki tāpat var izmantot jūsu kontu naudas, ko viņi nozaguši citiem cilvēkiem, glabāšanai. Tas var radīt juridiskas problēmas, lai gan jums ar to nav nekāda sakara.

Tieši tāpēc jums nekad nevajadzētu kopīgot sava konta informāciju pa e-pastu, īsziņās, pa tālruni, izmantojot citus līdzekļus un pat klātienē. Paysera, kā arī jebkura cita likumīga organizācija nekad neprasīs jūsu konta informāciju, tostarp paroli.

Visbiežāk pikšķerēšanas krāpniecība notiek pa tālruni, īsziņās, krāpnieciskās vietnēs un aizdomīgos e-pastos, kur krāpnieki uzdodas par licencētu banku vai citu zināmu uzņēmumu un cenšas iegūt jūsu informāciju, izmantojot spiedienu vai pat draudus.

Uzmanieties no "Paysera" zvaniem un ziņām

Mēs apzināmies, ka krāpnieki kļūst arvien progresīvāki moderno tehnoloģiju un taktikas izmantošanā cilvēku Visa karšu informācijas iegūšanai. Viņiem pat izdodas iestatīt savu tālruņa numuru ar nosaukumu Paysera.

Pamatā ir jāatceras divas lietas:

  • Paysera nekad nesūtīs īsziņas ar lūgumu pieslēgties kontam vai izpaust jūsu konta informāciju. Jūs varat saņemt īsziņas tikai tad, ja attiecīgi esat atzīmējis šādus paziņojumus iestatījumos. Šādās īsziņās nekad netiks iekļauta saite.
  • Paysera jums atzvanīs, taču mēs nekad nezvanīsim jums pirmie. Ja nezvanījāt mums, bet saņemat zvanu ar Paysera vārdu, kas ir redzams ekrānā, mēs iesakām necelt, jo, visticamāk, tas ir krāpnieks, kas maskējas kā Paysera. Šādā gadījumā drošāka iespēja būtu zvanu atteikt.

Izmantojiet uzticamas vietnes un nesaglabājiet Visa kartes informāciju

E-komerciju pastāvīgi apdraud hakeri ar mērķi iegūt sensitīvu finanšu informāciju. Vai zinājāt, ka 2021. gadā tiešsaistes krāpšana visā pasaulē radīja zaudējumus 20 miljardu ASV dolāru apmērā? Tas ir par 14% vairāk nekā 2020. gadā.

Lūk, kam jums vienmēr jāpievērš uzmanība, apmeklējot tiešsaistes veikalus:

  • pārbaudiet, vai tiešsaistes veikals ir likumīgs, meklējot to Google un pēc tam piekļūstot tam, nevis sekojot saitēm vai ierakstot domēna nosaukumu;
  • nekad neļaujiet tiešsaistes veikalam glabāt jūsu Visa kartes informāciju, lai cik droši tas šķistu;
  • atkārtoti pārbaudiet vietnes adresi, lai pārliecinātos, ka atrodaties pareizajā vietā;
  • pārbaudiet saites Google meklēšanas rezultātos, jo krāpnieki izmanto likumīga izskata reklāmas krāpnieciskām vietnēm;
  • atcerieties iziet no kontiem publiskajos datoros.
#

Regulāri pārbaudiet savu kontu

Ja regulāri pārbaudāt bankas kontu un pārzināt savus izdevumus, pastāv lielāka iespēja, ka pamanīsiet aizdomīgas darbības. Jo ātrāk, jo labāk.

Regulāri pārbaudiet kontu un piesakieties paziņojumu saņemšanai publiskā datu noplūdes uzraudzības pakalpojumā, piemēram, https://haveibeenpwned.com/.

Papildiniet savu Visa karti tikai, kad nepieciešams

Esam apsprieduši standarta drošības pasākumus. Taču vienmēr varam pielikt papildu pūles, lai sevi pasargātu.

Mēs iesakām glabāt naudu bankas kontā un pārskaitīt to uz Visa kontu tikai nepieciešamības gadījumā.

Pērkot tiešsaistē, maksājiet, izmantojot bankas vai maksājumu platformas

Jūs jau zināt, kas notiek, kad iepērkaties tiešsaistē nedrošos interneta veikalos.

Tomēr pat tad, ja izmantojat drošu interneta tīklu un iepērkaties šķietami drošos tiešsaistes veikalos, ierakstot Visa kartes informāciju tieši vietnē, jūs joprojām riskējat, ka jūsu dati var tikt nozagti.

Par laimi, ja maksājat caur internetbanku vai izmantojot tiešsaistes maksājumu apstrādes pakalpojumu, tirgotājs nevar redzēt jūsu Visa kartes informāciju. Tas būtībā nozīmē, ka, ja tirgotājs nav uzticams vai tiek uzlauzts, jūsu informāciju nevarēs nozagt.

Maksājumu apstrādes platformu piemēri: Paysera, PayPal, Apple Pay, Google Pay un citas.

#

Gadījumā, ja notiek ļaunākais (vai jūs domājat, ka tas ir noticis)

Tātad jūs domājat, ka jūsu Visa kartes informācija ir noplūdusi. Pirmkārt, dziļi ieelpojiet. Mēs varam to labot kopā – izpildiet vienkāršu procedūru un pārējo atstājiet mūsu ziņā.

1. solis: vēlreiz pārbaudiet maksājumu

Ja ātri ieskatījāties un neatpazināt izdevumus, neizdariet pārsteidzīgus secinājumus. Vienu vai vairākas reizes pārbaudiet maksājumu. Iespējams, jūs vienkārši par to aizmirsāt.

2. solis: sazinieties ar saņēmēju

Ja neatceraties aizdomīgo maksājumu, vienmēr tiks parādīts saņēmējs. Mēs ļoti iesakām sazināties tieši ar saņēmēju, jautāt, par ko tika veikts maksājums, un lūgt atmaksāt naudu, ja nepiekrītat pārskaitījumam.

3. solis: iesaldējiet karti un nekavējoties zvaniet savai bankai

Ja esat pārliecināts, ka notiek kaut kas aizdomīgs, vai nejauši noklikšķinājāt uz viltus saites, varat sākt ar Visa kartes iesaldēšanu mobilajā lietotnē. Jūs jebkurā laikā varēsiet to atbloķēt.

Lai īslaicīgi bloķētu savu Visa karti:

  1. Paysera mobilajā lietotnē izvēlieties sadaļu "Kartes”;
  2. spiediet “Iesaldēt”.

Ja kādam ir jūsu Visa kartes informācija, viņi nevarēs nodarīt vēl lielāku kaitējumu, jo jūsu karte tagad ir iesaldēta.

Visbeidzot, jums nekavējoties jāzvana mums. Negaidiet dienu vai nedēļu, jo izmeklēšanu var veikt tikai tad, ja klients ziņo par problēmu ne vēlāk kā 3 mēnešu laikā. Mēs parūpēsimies par pārējo un informēsim jūs.

Paysera klientu atbalsta kontaktinformācija pieejama šeit.