Laiks aizsargāt savu naudu – laiks zeltam!  

Novembris 2020 •  2 min lasījums
#

Tase kafijas 1970. gados maksāja 20 centus, šodien – EUR 1,50. Tikmēr unce zelta septiņdesmitajos gados maksāja EUR 200, šodien – cena ir vairāk nekā 8 reizes augstāka. Kas šeit varētu būt kopīgs? Inflācija.  

Zelts – drošs patvērums no inflācijas

Gan turīgi cilvēki, gan uzņēmumi pastāvīgi meklē veidus, kā pasargāt savu naudu no inflācijas. Kaut arī daži izvēlas ieguldīt tādās lietās kā akcijas un nekustamais īpašums, citi baidās no naudas zaudēšanas riska un izvēlas laika pārbaudītu metodi savas naudas – zelta – pirktspējas saglabāšanai

Kaut arī zelta cenas katru dienu svārstās, ilgtermiņā (10-20 gadi) to uzskata par zema riska ieguldījumu, kura vērtība ir proporcionāla inflācijas līmenim – jo augstāka inflācija, jo augstāka ir zelta cena

Šeit mēs sakām “investīcijas” tikai bagātības saglabāšanas, nevis spekulatīvā nozīmē. Tā kā zelta cenu ietekmē citi faktori, nevis akciju un obligāciju cenas, to uzskata par lielisku portfeļa diversifikācijas līdzekli, ko centrālās bankas izmanto visā pasaulē.  

#

Zelts pieejams ikvienam 

Inflācija ietekmē visus – dažus uz labo pusi, daudzus – uz slikto. Tāpēc mēs uzskatām, ka zeltam jābūt pieejamam visiem. Un ne tikai tādam zeltam kā, piemēram, vecmāmiņas auskari vai baltajam zeltam no lombarda, bet arī reālam fiziskam ieguldījumu zeltam

Paysera mobilajā lietotnē visi Paysera klienti (un par tādu var kļūt BEZ MAKSAS) var iegādāties fizisku zeltu ne tikai monētās un stieņos, bet arī mazākās daļās par vienu eiro. Tā zelts kļūst par preci, kas pieejama ikvienam digitālajā laikmetā un inflācijas bailēs.

Inflācija atņem nezinātājiem un dod izglītotajiem.

Venita VanCaspel

Saistītie raksti #
#

Izvēlieties ZELTU! Iegādājieties to tiešsaistē, izmantojot Paysera

Zelta tirdzniecība pēdējos mēnešos tiek bieži apspriesta ziņās. Tā cena katru dienu palielinās un pārdošanas apjomi pieaug, jo pastāv bažas par ekonomisko krīzi. Tāpēc mēs esam vēl priecīgāki visiem mūsu klientiem piedāvāt iespēju iegādāties zeltu tiešsaistē.

Septembris 2020 • 5 min lasījums

#

Kāpēc mans Paysera konts ir bloķēts vai ierobežots?

Mēs bieži redzam šo tēmu apspriestu dažādos forumos, kā arī sociālajos medijos, tāpēc nolēmām sniegt ieskatu par to, kāpēc dažiem Paysera klientiem konts ir bloķēts vai ierobežots.

Augusts 2020 • 9 min lasījums

#

Kā droši pirkt un pārdot, izmantojot darījuma kontu?

Ikreiz, pērkot vai pārdodot kādus dārgus priekšmetus vai pakalpojumus, obligāts ir pirkuma līgums, par kura neatņemamu sastāvdaļu arvien vairāk kļūst kopīga darījuma konta atvēršana.

Augusts 2020 • 4 min lasījums

PAR

Paysera ir starptautiska elektroniskās naudas iestāde, kuru licencējusi Lietuvas Banka. Tā saviem klientiem piedāvā dažādus pakalpojumus – no privātajiem un uzņēmuma kontiem līdz mobilajai lietotnei, debetkartei un maksājumu pieņemšanai interneta veikalos.
Lasīt vairāk.